fbpx

Реновація сторічної квартири в Сан-Франциско

Не часто можна почути про реновацію орендованого житла, проте це було правильним рішенням для сім’ї, яка дуже любить цю квартиру. 

“Вони живуть на верхньому поверсі цього 100-річного будинку в  околиці Президіо Хайтс”, – каже дизайнер інтер’єру Рейчел Медден. «Вони давно орендують цю квартиру і не хочуть переїжджати, але житло вже було досить зношеним, тому було прийнято рішення оновити його не позбавляючи автентичності.»

Кілька фотографій як це виглядало до реновації.

Фото: Thomas Kuoh 

Рейчел Медден, автор дизайну, була запрошена, щоб допомогти родині оновлювати темну кухню, облаштувати звичайний, зручний кабінет у вітальні і повністю оновити меблі. “Фарба була нашим кращим другом в цьому проекті”, – сміється дизайнер. «Ми використали її скрізь – стіни, карнізи, стелі, шафи. Фарба – це доступний засіб, який може сильно перетворити простір і дозволяє відчути його новим. “

Фото: Thomas Kuoh 

“Ми встановили вбудовану шафу для медіагрупи і повторили вигляд стін в фасадах, щоб шафа стала одним цілим з ними. Ми вибрали м’який шкіряний журнальний столик, відкритий у нижній частині, щоб діти могли сидячи на підлозі грати в настільні ігри.”

Фото: Thomas Kuoh 

На кухні замінили підлогу, столешню, фартух і прилади, але залишили оригінальні шафи, щоб заощадити на вартості. Рейчел пояснює: “В цілому ми намагалися дотримуватися простоти та доступності в матеріалах, повішали на вікна штори та замінили світильники – все це, ви можете забрати з собою, якщо вирішите переїхати”.

Фото: Thomas Kuoh 

Враховуючи, що це була орендована квартира, зміна старих дерев’яних підлог і зношених вікон не була можливим. «Робота над цими деталями була для мене найбільшою проблемою», – згадує Рейчел. «Дерев’яні підлоги мали домінуючі помаранчеві відтінки. Щоб врівноважити це, я обрала прохолодну кольорову палітру для меблів, декору та стін. Щоб пов’язати колір підлоги з інтер’єром загалом, я додала вкраплення того самого тону в деталях. Я використала латунь в дзеркалах та світильнику в  їдальні, а також помаранчево-коричневі оксамитові подушки, стільці з верблюжої шкіри, латунні та бронзові акценти у вітальні.

Фото: Thomas Kuoh 

Що стосується вікон, які добряче зносилися, то звичайно штори зробили свою справу. “Тулі стали рятівником номер один, тому що вони закрили зношеність рам, проте не забрали світла. Ми також обрали римські штори з тієї ж причини”, пояснює Рейчел.

Після того, як інтер’єр був повністю перефарбований, Рейчел зосередилася на фінальних штрихах. Нещодавно клієнти поїхали до Японії, і вони надихнулися стилем, який побачили там. “Це було те, про що ми багато думали на наших перших зустрічах”, – згадує дизайнер. “Коли ми заглибилися в думки замовників, я зрозуміла, що вони не зацікавлені в буквальних японських елементах, про які ми  спочатку думали. Головне, що приваблювало замовників, це чисті лінії, мінімалістичний простір та організація простору. Ось тоді я зрозуміла, що загальна концепція цього житла почала складатися в одне ціле  фундаментальними японськими принципами – порядком, простотою, рівновагою і гармонією ».

Фото: Thomas Kuoh 

При вході клієнти хотіли вмістку шафу для зберігання речей і нам потрібне було велике дзеркало над ним, щоб полегшити простір і віддзеркалити світло з вітальні, що знаходиться напроти. Прагнучи досягнути балансу у квартирі, я хотіла, щоб на цій стороні квартири було щось сміливе і темне, щоб збалансувати три великі вікна у вітальні, які одягнені у сміливі, сірі штори. Для цього ми вибрали велике металеве дзеркало.

Фото: Thomas Kuoh 

Ця родина любить приймати гостей, тому в їдальні ми встановили два міні бари, з дзеркалами над ними, щоб відобразити світло та вигляд з вікна.  Штори пом’якшують простір та додають елегантності. Для килима ми обрали низький шерстяний ворс та візерунок з дрібними вкрапленнями кольору, який добре маскує дрібні плями.

Фото: Thomas Kuoh 

Щоб підсвітили цю зону, ми використали настільні лампи.

Фото: Thomas Kuoh 

Ми обрали шкіряні крісла, які легко можна було б витерти. Додали подушки з гарним візерунком, щоб зробити комфортнішою глибину сидіння.

Фото: Thomas Kuoh 

Для робочого місця, ми обрали синю шерстяну тканину для крісла та старий столик. Встановили елегантний торшер та дзеркало.

 Джерело: Rue Daily

Instagram